torsdag 8. september 2011

Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Denne er hentet (ordrett..) fra NRK (http://www.nrk.no/mat/1.7480099), og smaker himmelsk godt! Jeg bestakk min mamma til å lage denne til min bursdag i fjor, jeg har ikke prøvd å lage den selv enda, men den var visstnok ikke så vanskelig å lage, men tok litt tid med avkjøling etc.. Nøttebunnen synker sammen på midten men det gjør ikke noe for den skal fylles med krem :-)
Den har en "voksen" smak, min niese på 2 år som vanligvis elsker kake, tok en stor bit og sa "æsj!", men resten av selskapet elsket den. Men toåringer er jo som kjent ikke så veldig glad i kaffe..

Bildet er hentet fra NRK;  http://www.nrk.no/mat/1.7480099


Bunn:
5 mellomstore egg
4 dl melis
2 ts bakepulver
4 ss hvetemel (kan sløyfes)
5 dl malte mandler og/eller hasselnøtter

To lag krem:
5 dl fløte
200 g mørk sjokolade
1/2 dl sukker
2-3 ss Nescafe espressopulver

Bland sammen nøtter, mel, bakepulver og 1 dl melis. (Du måler 5 dl malte mandler/hasselnøtter)

Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Vend nøtteblandingen inn i eggedosisen med en slikkepott.

Kle en springform, ca 24 cm, med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.

Sjokoladekrem
Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp 2 dl fløte og hell fløten over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og elastisk. Bruk gjerne en stavmikser.

Bre sjokoladekremen utover nøttebunnen (la den fortsatt være i formen) og sett kaken i kjøleskapet. La den stå til sjokoladekremen har stivnet.

Krem med smak av kaffe
Visp fløte, sukker og kaffepulver til krem. Løsne kaken fra formen og legg den over på et fat. Bre kremen utover kaken eller sprøyt den på med en sprøytepose.

Pynt med masse revet sjokolade. La gjerne kaken stå et par timer i kjøleskapet før servering.

Nøttebunnen kan toppes med andre deilige saker som for eksempel vaniljekrem og friske bær. Det er også godt å dynke den med litt portvin eller whisky.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar