Denne oppskriften fant jeg hos selveste Nigella Lawson via pintrest, og står nå i oven her og dufter fantastisk utover huset.. En helt annen fremgangsmåte enn jeg er vant med, men har stor tro på at dette blir en knall kake! Ikke minst fordi den er laget av vår hjemmebrygga stout :-)
Du trenger:
150 g smør
200 g mørkt muscovado sukker (brunt, klissete sukker)
250 ml stout
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
300 g hvetemel
2 ts natron
2 egg
3 dl rømme
Ha smør, sukker, stout, ingefær og kanel i en kjele, og smelt over lav varme. I en bolle ved siden av blandes eggene og rømmen godt sammen.Når alt er smeltet og blandet godt sammen, ha i litt og litt av mel og natron. Pisk godt mellom hver gang og pass på at det ikke blir klumper. Bland inn egg og rømme og bland godt.
Hell blandingen over i en smurt langpanne, og sted i 170 grader i 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar