torsdag 6. oktober 2011

Jambalaya med kylling, reker eller laks

Vi lagde denne med kylling og chorizo, men i oppskriften fra dinmat.aftenposten.no sto det opprinnelig reker. Jeg tror nok det er godt å bruke laks også! :-)

..ser litt ut som oppkast..men smaker godt!

50 g chorizo-pølser
400 g rensede reker, eller stekt kyllingfilet i biter, eller laks i biter
1 løk
1 grønn paprika
1 gul paprika
4 selleristenger
Frisk timian
1 ss tomatpuré
4 dl villris
6 dl hønsebuljong (utblandet)
2 ss olje til steking
salt og pepper

Stek kylling/del opp laks/rens reker, og del chorizoskivene i strimler (eller ha de hele eller halve).
Stek reker/laks og pølsestrimler i en stor (sånn med høy kant) panne i 2-3 minutter og legg det til side. Hakk løk og paprika i terninger, og snitt sellerien, og stek i pannen et par minutter. Tilsett tomatpure, timian og hønsebuljong. Kok opp under lokk i ca 15 minutter. Samtidig koker du villrisen, og når den er ferdig tilsetter du risen i kjelen, blander godt og lar det surre litt sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar