mandag 12. mars 2012

Marengs-og eggekremkake

Denne oppskriften er hentet fra detsoteliv.no (der heter den "dessertkake fra Denver"), men min versjon ble langt fra like vakker å se på selv om smaken var god! Denne kaken er helt uten mel; den tar litt tid å lage pga steke/kjøletider, men det er lite arbeid med selve kaken :-)

Til kakebunnen:
5 eggehviter
1,5 dl sukker
1 ss potetmel (nei, du kan ikke bruke maisenna!)
100 g valnøtter
100 g kokesjokolade

Finhakk valnøtter og sjokolade, og bland inn potetmelet.
Pikk eggehvitene helt stive, og fortsett å piske mens du blander inn litt sukker av gangen. Ta bollen ut av kjøkkenmaskinen og vend forsiktig inn sjokolade/nøtteblandingen.
Hell marengsen over i en springform, fordel jevnt utover. Stek i 30 minutter på 175 grader. Marengsen vil ese opp, men den faller sammen når den tas ut av ovnen..

Mens bunnen avkjøles på benken, lages toppen:

400 g kremost
1 dl kremfløte
1,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
revet appelsinskall fra 1-2 appelsiner
5 eggeplommer

Ha alt, bortsett fra eggeplommene, i en bolle og pisk til du får en smidig krem. Rør så inn eggeplommene, en om gangen. Hell fyllet over kakebunnen, og stek videre i ca 30 minutter. Fyllet er ganske løst når kaken tas ut av ovnen, men den stiver etterhvert. Avkjøl kaken helt i formen, gjerne over natt. Pynt med hakket sjokolade og valnøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar