søndag 12. februar 2012

Irsk frokostbrød

Raskt og godt brød, hentet fra gode gamle Ingrid Espeli Hovig


500 g sammalt hvete, fin (jeg tok ca 1/3 sammalt hvete og resten vanlig hvetemel)
1 ts salt
1 ts natron
ca. 3 dl skummet kulturmelk
ca. 2 dl varmt vann


Bland mel, salt og natron i en bolle. Lag en liten grop i midten og hell melken forsiktig i. Rør litt og tilsett vann. Deigen skal være litt klisete... Ha deigen over på en melet benk og kna den til en fin, jevn stor "bolle". Skjær med en skarp kniv et kryss tvers over deigen.

Deigen skal ikke heves.

Legg den over på stekebett med stekepapir, og stek på 200-220 grader i 30-40 minutter. Server gjerne med litt salat og stekt egg eller omelett til frokost en søndags morgen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar