søndag 12. februar 2012

Indiskinspirert spinatgryte

Vintersøndager er perfekt for gryteretter. Denne er hentet fra http://www.matpaabordet.com/
Alt bør gjøres klart på forhånd ellers blir det stress!


8ss vegetabilsk olje
1/2 ts hele svarte pepperkorn
1ts hele nellik
2 laurbærblad
En dæsj kardemomme
1 stor løk, finhakket
8 hvitløksfedd, finhakket
En dæsj ingefær
1kg benfri grytekjøtt av lam, skjært i jevnstore biter ca. 2.5cm store. (vi brukte storfe siden vi ikke fikk tak i lam, gikk greit det også men passer nok bedre med lam)
2ts spisskumin
1ts koriander
1/4ts cayennepepper
2ts salt
5ss naturell yoghurt
500g spinat, vasket og renset (store stilker fjernet), grovhakket
litt garam masala

Varm opp oljen i en stor gryte, og ha i pepper, nellik, laurbærblad og kardemomme. Rør rundt og stek litt. Ha så i ingefær, løk og hvitløk. Ha opp kjøttet når løken har fått litt farge, sammen med spisskummin, koriander, cayennepepper og salt.
Etter ett mi utt eller to med steking og røring, tilsett 1 ss yoghurt og la det steke ett minutt mens du rører og steker. Tilsett 1 ss til med yoghurt og fortsett på samme måte.

Tilsett halvparten av spinaten. Rør det under til det har fallt sammen. Tilsett resten av spinaten og rør igjen. Sett ned varmen slik at retten såvidt koker og sett på lokk. La det koke 1-2 timer til kjøttet er mørt. Ta av lokket og sett opp varmen. Kok vekk mesteparten av vannet - du skal ha en litt tykk grønn/brun saus. Smak til med salt hvis nødvendig. Strø over litt garam masala før servering.

Server gjerne med ris eller brød. Pass på å ikke spise de hele frøene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar