- 300 - 400 g laksefilet
- 200 g krepsehaler eller store reker
- 0,5 purre
- 2 små rødløk
- 2 fennikler eller stilkselleri
- 1 eple
- 1 ss smør
- 0,25 g safran
- 2 - 3 ts karri
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl sterk fiskebuljong eller hvitvin eller eplejuice
- 3 dl kremfløte
- salt
- pepper
- paprikapulver
Rens og skjær purren i ringer, rødløken i båter, fenniklene i tynne strimler og eplet i terninger.
Smelt smøret i en traktørpanne, fres grønnsakene sammen med karri, safran og tomatpuré i noen minutter under omrøring.
Ha i fiskebuljongen. La det surre litt til grønnsakene er litt myke. Ha i fløten. La det koke videre. Smak til med salt, pepper, paprika og eventuelt mer karri. Legg i laksefilet i store terninger og krepsehaler. La det trekke i 5 minutter.
Server med ris :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar