søndag 29. april 2012

Ølmarinert laks med appelsin og basilikum

4 stk laksefilet
2 dl øl (f.eks Norsk juleøl, Kilkenny ale, eller Nøgne Ø Wit)
1 dl olivenolje
skall og saft fra 1 lime
1 appelsin
1 potte basilikum
salt og nykvernet pepper

Ha laksefiletene i en bolle. Tilsett øl, olivenolje, en halv potte basilikum, og saft og revet skall fra en lime. Skrell appelsinen, ta ut båter, og fjern så mye som mulig av det hvite (skjær gjerne bort, slik at litt av saften renner ut, men få med saften...) Legg appelsinbitene i bollen. La det hele marinere en stund, ca 1 time, og legg laksen og appelsinen og basilikumen over i en ildfast form, sammen med litt av marinaden.

Stek i ovnen til fisken er stekt slik du liker den, og server med ovnsstekte poteter eller ris


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar