mandag 13. juni 2011

Rødvinsgryte

6 personer

1 ss olje
1 ss smør
200 g bacon, i små terninger
1,2 kg grytekjøtt av elg (hjort eller okse kan benyttes)
3 løk i tynne skiver
2 laurbærblad
3 fedd finhakket hvitløk
3 gulrøtter i biter
2 selleristenger delt i biter
1 flaske rødvin (ikke drikk alt på forhånd, men det er lov å ta en slurk ;) )
20 hele småløk eller sjalottløk
Salt og nykværnet pepper

Stek bacon i olje og smør på svak varme i en stor gryte. Ta baconet ut av pannen men la mesteparten av fettet bli igjen. Skru opp varmen. Brun kjøttet i flere omganger i baconfettet. Legg tilside etter hvert som det blir ferdig. Skru ned varmen igjen. Ha i løk og laurbærblad og stek på lav varme til løken bliir blank (ca 8-10 minutter). Tilsett hvitløk, rør rundt, og stek videre i et par minutters tid. Tilsett gulrøtter og selleristand, rødvin og brunet kjøtt. Kok opp, og la småkoke på veldig svak varme i 2 timer. Skrell småløkene.Brun dem raskt i en stekepanne, ha de i gryten og la småkoke en halvtime til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar