mandag 13. juni 2011

Guinnesgryte

Passer ypperlig en mørk høstkveld, og selv om den tar lang tid å lage er det veldig enkelt og den lager seg omtrent selv. Denne er til 6 personer.



Smør
3 løk i tynne skiver
1 ts tørket timian
2 laurbærblad
1,2 kg grytekjøtt av okse i store terninger
1 ss hvetemel
1 boks Guinness
4,5 dl oksekraft eller buljong
75 g byggryn
5 oppskjærte gulrøtter
250 g champignon delt i to
1 ts worcestershiresaus
½ ts brunt sukker

Stek løk, timian og laurbærblad i smør i en stor gryte over svak varme til løken begynner å bli myk. Samtidig brunes kjøttet i flere omganger i smør i en stekepanne på veldig sterk varme. Ha det over i gryten med løken etter hvert som det blir ferdig. Tilsett hvetemel i gryten med løken og kjøttet og rør godt. Hell i 1 boks Guinness, oksekraft, byggryn og gulrøtter. Kok opp, og la småkoke i halvannen time. Ha i sopp og la koke en halvtime til. Tilsett worcestershiresaus og brunt sukker. Smak til med salt og nykvernet pepper. Serveres med grovt brød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar