mandag 13. juni 2011

Innbakte horn med ost og skinke

Horn, her vegetarutgaven; uten skinke, men med oliven, paprika og ost


15 stk

250 g hvetemel (500 g om du ønsker fine horn, sløyf da sammalt hvete)
250 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ts sukker
1 ts salt
0,7 dl flytende margarin (evt 60 g smør)
3 dl melk (skummet eller lett)
1 tørrgjær (blå type)
ca. 200-250 g revet ost
ca. 200-250 g skinke, kalkun/kyllingpålegg eller chorizo/salami eller hva enn du vil
Paprika
Egg til pensling
3 ss sesamfrø
Eventuelt Oregano eller andre urter

Bland det tørre i en bolle. Melk og smør varmes lunkent i en kjele og helles over det tørre. Elt deigen til den er smidig, glatt og slipper bollen. Dekk til og la stå i ca 30 minutter.
Del deigen i to og kjevle til store sirkler og del hver sirkel i 8 deler. Legg på ost, skinke og krydder og rull sammen fra ytterkanten. Pensle med egg og legg på stekebrett. Dekk til med et håndkle og etterhev i 30 minutter. Stekes i 215-220 grader i 10-15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar