Dette er med hånden på hjertet den enkleste og mest saftige langpannesjokoladekaken ever!
400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 ¾ dl vann
1,5 dl matolje
1 ts + en dæsj vaniljeessens
2 ts eddik (ja det høres ekkelt ut, men det må være med, og kaken smaker absolutt IKKE eddik)
Glasur:
200 g mykt smør
2 ss kakao
5 dl melis
Bitte litt vann
Bland alt det tørre.
Bland alt det våte.
Bland sammen og rør til en klumpefri røre.
Hell i en 20 x 30 panne, 30 minutter i 175 C.
Avkjøl.
Lag glasur: bland sammen ingrediensene og smøre på kaken. På dette tidspunkt bør det høres et "er det glasur du lager nå??" fra stua, med påfølgende ønske om å slikke bollen.
Dekorer med kokos eller seigmenn eller nonstop eller ingenting eller noe helt annet!
Kaken blir bare bedre og bedre etter et par dager i kjøleskapet :-)
Note to self: prøv å bytt ut litt vann med appelsinsaft (da kan man kanskje kutte ned på eddiken også), samt ha litt revt appelsinskall enten i røra eller på toppen av glasuren
Hentet fra detsoteliv.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar