tirsdag 11. oktober 2011

Tørka epler

Tørkede epler er superenkelt og supergodt!
Man tar en hel haug med epler, vasker og fjerner kjernehuset, og kutter i skiver så det blir hull i midten. Så tar man en brødpose og har i litt NoMu Sweet rub, eller en blanding av sukker og kanel, og har epleskivene i posen og rister i vei slik at alle eplene blir dekt av krydder.
Så tar man eplene og trer dem inn på enten tykke grillspyd eller pinner eller kvister eller noe annet egnet. Poenget er at eplene skal henge på hengeanretningen på tvers i ovnen uten at pinnene knekker (epleskivene veier mer enn du tror..)



Når skivene er tredd på pinnene med litt avstand mellom hver, er det viktig å ha et stekebrett i bunnen i ovnen for det kommer til å dryppe endel seig sukkerepleguffe. Ovnen skal være på ca 100 grader i kanskje 1 time eller litt til, og etter dette settes ovnen på 50 grader med døren på gløtt (jeg satt en tresleiv i sprekken for å holde den åpen) i et døgn eller to, til eplene er passe tørket. Det er bare å følge med til eplene er så tørket som du vil ha dem..

Smaker godt, og ser bra ut i Norgesglass som pynt. Også kan man late som at det er sunt selv om de er dekket i sukker...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar