tirsdag 11. oktober 2011

Fantastisk-utrolig-super-kjempegode gulrotkakemuffins!!

Dette er egentlig oppskriften på en "vanlig" gulrotkake, men jeg hadde lyst på muffins, og delte derfor oppskriften i to, og lagde muffins i steden, og det ble utrolig godt! Kan jo selvsagt lage muffins av hele røra også, da blir det ca 24 stk..



Oppskriften på 1 gulrotkake i springform, eller ca 24 muffins

Deig:
4 egg
250 g finmalt sukker
325 g mel
1 ts bakepulver
2 ts natron
litt salt
350 g revne gulrøtter
2,5 ml nøytral olje
en dæsj vaniljeekstrakt
150 g finhakkede pekannøtter
1 ss NoMu sweet rub
revet skall fra 1 appelsin

Glasur:
250 g philadelphiaost
110 g usalta smør
150 g siktet melis
litt vaniljesukker
litt revet appelsinskall

Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt. Bland godt. Pisk olje og sukker sammen i kitchenaid/foodprosessor, og tilsett ett egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Tilsett vaniljeekstrakt og de tørre ingrediensene sammen med sweet rub. Ikke pisk for mye! Vend inn revne gulrøtter, nøtter og appelsinskall. Hell over i en smurt springform, eller i teflonmuffinsformer (med papirformer inni). Jeg fylte muffinsformene ca halvfulle, men kunne godt hatt oppi litt mer (men ikke fullt!).
Kaken skal stekes på 180 grader i ca 1 time, mens muffinsene stekte jeg på 180 grader i ca 12 minutter.
Avkjøl helt før glasuren smøres på.

Glasuren lages slik:
pisk smør til det blir hvitt og litt luftig, tilsett philadelphia og pisk lett (ikke for mye!). Tilsett melis, vaniljesukker og appelsinskall. Sett blandingen litt i kjøleskap før du smører utover kaken/muffinsene.

dette er garantert den beste gulrotkake/muffinsen jeg noen gang har lagd, og spist, tror jeg!

basert på oppskrift fra nomu.co.za

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar