søndag 30. oktober 2011

Fersk hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta er latterlig enkelt og 1000 ganger bedre enn tørr kjøpepasta!

200 g hvetemel (helst italiensk tipo 00 men vanlig hvetemel går også bra)
2 sammenvispede egg
salt

Sikt melet i en bakebolle (vi bruke kitchenaidbollen) og tilsett eggene. Elt med eltekroker i 10 minutter. Den skal være ganske fast. Tilsett litt mel hvis den er for løs. Tilsett noen få dråper vann hvis den er for fast. Form deigen til en ball og la den hvile under plast i 15 minutter. Kjevle den ut på en melet overflateså tynt som mulig.

Skjær ut enten tynne strimler til tagliatelle eller til lasagneplater eller bruk en pastamaskin :-)

Trekkes i kokende vann i 3-5 minutter.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Sølvskjeen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar