tirsdag 11. oktober 2011

Olive Snooks Apple Pie

Denne oppskriften er hentet fra nomu.co.za

Paideig:
350g hvetemel
175g unsaltet smør, kuttet i biter (må være rett fra kjøleskapet)
100g finkornet sukker
3 eggeplommer
1 ss kaldt vann

Gir nok deig til topp+bunn til en 24 cm paiform

Ha mel, salt og smør i kitchenaiden/food prosessoren til det likner på brødsmuler. Tilsett sukker, og bland sammen eggene med en gaffel i et glass og tilsett vann. Ha eggeblandingen i kitchenaiden og bland til deigen begynner å henge sammen, men ikke bland for mye! Del deigen i to, og pakk hver del inn i plastfolie og legg i kjøleskap i minst 1 time før bruk.

Fyll:
1,5 kg skrelte epler i biter
6 epler i tynne skiver
60 g usaltet smør
4 ss sweet rub
1 dl Calvados (ikke nødvendig)
1 lettpisket eggehvitte
ekstra sweet rub

Smelt smør i en stor kjele, tilsett sweet rub og epler i biter. Rør godt slik at alle bitene blir dekket med smør og krydder. Kok lett under lokk til du får en slags kompott og væsken er redusert.



Kjevle ut den ene pai-klumpen (jeg brukte teflonunderlag fra Tupperware, og dekte deigen med plastfolie slik at ikke det satt seg fast på kjevlen) til en sirkel, og legg i paiformen. Press deigen ut i kantene, og pass på at det ikke blir hull. La gjerne litt deig henge utenfor formen.
Fyll paien med  eplekompotten, og legg epleskivene over. Strø over sweet rub. Kjevle ut den andre paideigen, og legg over. Press sammen i kantene. Lag små kutt i toppen, og pensle med eggehvitte og strø på litt sweet rub på toppen :-)

jeg lagde 4 små paier i steden for 1 stor, i creme brulee skåler :-)




Stekes på 180 grader i ca 1 time, pass på så den ikke blir brent på toppen, legg gjerne aluminumsfolie over.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar