søndag 30. oktober 2011

Bèchamelsaus/hvit saus

Hvit saus er veldig lett å lage (og lett å brenne..) Passer godt i for eksempel hjemmelaget lasagne :-)

50 g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
en klype revet muskatnøtt
salt og pepper

Smelt smør i en kjele på middels varme. Dryss mel over og rør godt sammen med en visp. Tilsett melk i en tynn stråle mens du visper hele tiden og kok opp. Demp varmen og smak til med salt. La sausen trekke under lokk vedkokepunket i minst 20 minutter. Rør ofte så det ikke brenner seg! Ta kjelen av plaen og smak til med muskat, salt og pepper.
Blir sausen for tykk kan den spes med litt mer melk. Blir den for tynn tilsettes mel knadd sammen meld like mye smør i små klumper.

Hvis du vil ha en fyldigere bechamelsaus byttes halvparten av melken ut med kremfløte. Hvis du bytter ut halvparten av melken med kraft, buljong eller vann får du en lettere saus.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Sølvskjeen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar