torsdag 6. oktober 2011

Bringebærclafoutis

Utrolig enkel og god dessert/kake, litt som en eneste stor pannekake! Her gikk den ned på høykant..


Bringebær (friske er best, men frosne går bra det og) (også er det sikkert godt med blåbær!)
100 g mel
4 dl melk
50 g smeltet smør
4 egg
150 g sukker
frø fra 1/2 vaniljestang, eller litt vaniljeessens eller vaniljesukker
litt salt
eventuelt litt Calvados

Bland egg og melk, og tilsett smeltet smør, ha deretter i mel og resten av ingrediensene. Rør til du får en klumpefri røre. Legg bærene jevnt fordelt i en smurt paiform, og hell forsiktig røren over. Legg evt mer bær på toppen. Stek på 200 g i 35-40 minutter.
Jeg brukte en litt for liten form, så neste gang har jeg tenkt til å ha litt av røra i teflonmuffinsformer så ikke det renner helt over :-) Server som den er, eller med vaniljekesam eller melis eller is eller noe annet godt :-)

oppskriften er hentet fra et gratisblad som heter Chill Living som jeg plukket opp på Ekeby

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar