2 auberginer
1 store løk
2 hvitløkfedd eller en dæsj hvitløkspasta
flådde tomater
¼ ts kanel
¾ dl olivenolje
4 ss hakket persille
En klype sukker
Salt og kvernet pepper
1 porsjon kjøttdeig fra "køfte" oppskriften
Del auberginene på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet (ikke gjennom skinnet), pensle snittflaten godt med olje. Legg auberginene over på et stekebrett og bak dem i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter til kjøttet har blitt så mykt at du kan skrape det ut med en skje.
Stek "køfte" kjøttdeigen som vanlig kjøttdeig, ikke som kjøttboller... ha over på en tallerken/bolle og sett til side.
Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Stek løken myk og gyllen i olje, tilsett hvitløk og kanel, og la det frese videre et par minutter.
Skrap ut kjøttet fra auberginene uten å ødelegge skinnet, grovhakk og bland auberginen sammen med løken i pannen. Tilsett tomatene og bland alt godt sammen, tilsett persille, sukker, salt og pepper. Ha kjøttdeigen i blandingen og varm og bland :-)
Fordel blandingen i auberginene. Sett dem tilbake i ovnen og bak videre til auberginene er helt myke.
Server med tyrkisk dip
Det er sikkert godt å ha denne blandingen i paprika også! :-)
oppskriften er basert på "fylte auberginer" fra vg.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar