lørdag 12. november 2011

Fylte auberginer

2 auberginer
1 store løk
2 hvitløkfedd eller en dæsj hvitløkspasta
flådde tomater
¼ ts kanel
¾ dl olivenolje
4 ss hakket persille
En klype sukker
Salt og kvernet pepper

1 porsjon kjøttdeig fra "køfte" oppskriften



Del auberginene på langs. Lag dype snitt ned i kjøttet (ikke gjennom skinnet), pensle snittflaten godt med olje. Legg auberginene over på et stekebrett og bak dem i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter til kjøttet har blitt så mykt at du kan skrape det ut med en skje.

Stek "køfte" kjøttdeigen som vanlig kjøttdeig, ikke som kjøttboller... ha over på en tallerken/bolle og sett til side.

Skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Stek løken myk og gyllen i olje, tilsett hvitløk og kanel, og la det frese videre et par minutter.

 Skrap ut kjøttet fra auberginene uten å ødelegge skinnet, grovhakk og bland auberginen sammen med løken i pannen. Tilsett tomatene og bland alt godt sammen, tilsett persille, sukker, salt og pepper. Ha kjøttdeigen i blandingen og varm og bland :-)

 Fordel blandingen i auberginene. Sett dem tilbake i ovnen og bak videre til auberginene er helt myke.

Server med tyrkisk dip

Det er sikkert godt å ha denne blandingen i paprika også! :-)

oppskriften er basert på "fylte auberginer" fra vg.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar