søndag 10. juli 2011

Pizzadeig #1

Denne er hentet fra Jamie Oliver og gir en tynn, sprø bunn.

50 g gjær (eller 1 pose tørrgjær)
30 g honning
6 1/4 dl lunkent vann
1 kg mel
30 g salt
litt ekstra mel til utbaking

Løs opp gjæren og honning i halvparten av det lunkne vannet. Sleng melet og saltet i kitchen-aiden. Hell væsken med den oppløste gjæren i kitchen-aiden sammen med melet, og elt forsiktig. Fyll på resten av vannet til en fuktig deig og elt i 5 minutter. Skjær et lite kryss i deigen og sett på et varmt og trekkfritt sted. Hev til dobbelt størrelse (ca 40 minutter). Kna og slå deigen til all luft er ute, del i fire like store biter og kjevl ut til tynn pizzabunn. Legg på fyllet (uten å steke bunnen først!) og stek i 240 grader i 10-15 minutter.
Dersom du ikke skal steke 4 pizzaer samtidig, kan du halvsteke resten av bunnene og fryse dem til neste gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar