lørdag 16. januar 2016

Panne med laks og kreps

oppskrift hentet fra http://www.nrk.no/mat/luksuspanne-med-laks-og-krepsehaler-1.6852698


  • 300 - 400 g laksefilet
  • 200 g krepsehaler eller store reker
  • 0,5 purre
  • 2 små rødløk
  • 2 fennikler eller stilkselleri
  • 1 eple
  • 1 ss smør
  • 0,25 g safran
  • 2 - 3 ts karri
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl sterk fiskebuljong eller hvitvin eller eplejuice
  • 3 dl kremfløte
  • salt
  • pepper
  • paprikapulver
Rens og skjær purren i ringer, rødløken i båter, fenniklene i tynne strimler og eplet i terninger.
Smelt smøret i en traktørpanne, fres grønnsakene sammen med karri, safran og tomatpuré i noen minutter under omrøring.
Ha i fiskebuljongen. La det surre litt til grønnsakene er litt myke. Ha i fløten. La det koke videre. Smak til med salt, pepper, paprika og eventuelt mer karri. Legg i laksefilet i store terninger og krepsehaler. La det trekke i 5 minutter.

Server med ris :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar